Kár, hogy Gálfileld mindenhez (is) ért, csak a város vezetés nem megy annyira.

  Az udvarhelyi biciklisáv egyik vitája arról szólt, hogy miért kellett a Bethlenfalvi úton folytonos vonalat húzni, hiszen az különféle értelmezésre ad okot, például a KRESZ szerint, ha valaki behajt az udvarára, attól elvehetik a jogsit, hiszen áthaladt a folytonos vonalon.

  A megyei rendőrség döntése azonban egyértelmű volt: „bár a folytonos vonal nem jelenti azt, hogy nem lehet befordulni, a közlekedés biztonsága és egyértelműsítése végett mégis indokoltnak látjuk a szaggatást a kereszteződésekben, autóbejáróknál.”

  A városházán persze nem tapsoltak a pluszmunkának. A korábbi hírek szerint a polgármesteri hivatal városgazdálkodási osztályán ígéretet tettek arra, hogy megszaggatják a vonalat, hogy ne legyen többé értelmezés kérdése. Csakhogy később maguk az érintettek cáfolták, hogy ilyen ígéretet tettek volna a szaggatásra. Csupán arról biztosították a rendőröket, hogy megteszik, ha ez „bárkit is megnyugtat”. Úgy tűnik a városházán szeretik a különféle módon értelmezhető dolgokat, mert ez a „bárkit is megnyugtat” azt is jelentheti, hogy „ha van kedvünk, megcsináljuk, ha meg nem, akkor bekaphatjátok.”

  Nos, kedves udvarhelyiek, tisztelettel jelentem, sikeres volt a szaggatás. Persze nem így képzeltem el, egy sárga csíkért csak nem kéne az aszfaltot is megbontani, de mi tagadás: folytonos vonal volt, nincs. Már ha ez a hivatal városgazdálkodási osztályán bárkit is megnyugtat.

   

   

  További bejegyzések

  © 2020 - Galfield.info