Udvarhely már a béka segge alatt van

  Csíkszereda már más dimenzió, Sepsiszentgyörgy külön súlycsoport, és van amiben már Kézdivásárhely is leelőzte Székelyudvarhely városát.

  Mégis, nap mint nap azzal biztatnak, hogy sikeresen és eredményesek vagyunk. Persze, mint a templom egere.

  Látva a néhány tucatnyi tapsikoló nénike és bácsika biztatását, hajrázását, úgy tűnik azért még vannak vevők a populista néphülyítésre, de ahogy telik az idő, egyre többen jönnek rá, hogy „szívhez szóló”, mézes-mázas, olcsó dumával talán lehet választásokat nyerni, de attól a város még nem fejlődik. Azt nem csak akarni, ahhoz érteni is kell.

  Talán az elvakultak még nem veszik észre, de lassacskán már a vak is kezdi látni, hogy a „közülünk való, egyszerű, becsületes parasztgyerek” négyéves regnálása alatt a „jobbra váltás” olyannyira félrement, hogy ki is síklatta az udvarhelyi gőzöst. Nem csoda, hogy sorra előznek meg a székely városok, Csíkszereda már messze fent, más dimenzióban játszik (tizenháromszor többet költenek fejlesztésre, mint udvarhelyen), Sepsiszentgyörgy is teljesen más súlycsoport, és már olyan városok is kezdtek leelőzni, mint a korábban említést sem érdemlő Kézdivásárhely.

  A napokban megjelent egy gazdasági elemzés, amely szerint Székelyudvarhely sem befektetésekben, sem a lehívott EU-s támogatások mértékében nem érdemel említést. A lakosságarányos költségvetés már komoly szégyenfolt, Csíkszeredában egy lakosra 1548 lej adóból származó bevétel jut, Sepsiszentgyörgyön 1375 lej, Kézdivásárhelyen pedig 1300 lej. Székelyudvarhely Gyergyószentmiklóssal együtt a lista végén kullog 1079, illetve 1000 lejjel. Már nem sok kell, hogy Balánbánya és Maroshévíz is elénk kerüljön.

  Nem valószínű, hogy városvezetőink egykönnyen bevallják kudarcukat, nagy bizonyossággal makacsul kitartanak a „sikeres és eredményes” Udvarhely képe mellett. Mert ha már mutatni nem tudják, legalább beszélnek róla.

   

   

   

   

  További bejegyzések

  © 2020 - Galfield.info