Dugót okoznak a dugóoszlató jelzőlámpák

  Azt mondták, azért szerelik fel, hogy kevesebb dugó alakuljon ki csúcsidőben. És láss csodát, tényleg nincs dugó! Igaz, csak akkor, ha kikapcsolták. Mert ha nem, egyből dugót okozott...

  a kijárási tilalom ideje alatt is. Ilyen is csak Udvarhelyen van.

  Csak a  fejlesztés előkészítése több hetet vett igénybe: forgalmat számláltak, beállították a kamerákat, tesztelés zajlott, majd a beüzemelés után is volt finomhangolás. A Bethlenfalvi úton lévő rendszer beüzemeléskor Gálfi is kiment pózolni a helyszínre és a jelzőlámpákhoz hasonlóan próbált ő is okoskodni.

  - A cél, hogy gördülékenyebb legyen a forgalom, kevesebb dugó alakuljon ki a csúcsidőkben – érvelt a bölcs vezér.

  Aztán kiderült, hogy hülyeség az egész és hiába elköltöttek egy  halom adópénzt, mert a dugók nagyobbak lettek, mint korábban voltak. Szerencsére a hivatalban még maradtak okos emberek is, így meghozták az egyetlen okos döntést: kikapcsolták. Nem is volt többet gond.

  Aztán hétfőn, néhány nappal a szükségállapot lejárta után valaki visszakapcsolta. Csak találgatni lehet miért.

  Talán tesztelni akarta, hogy elég okos-e a jelzőlámpa, hogy legalább a lecsökkentett forgalommal elbírjon. Azóta tudjuk, hogy nem elég okos.

  Talán fel akarja készíteni a városlakókat, hogy nemsokára minden visszatér a kerékvágásba és ismét lehetetlen lesz a városban közlekedni.

  Talán a harmadik ok az igazi. Általában minden döntésben, amit meghoz valaki, vannak érvek és ellen érvek. Ebben az esetben csak egy jut eszembe, a szándékos szívatás.

   

  További bejegyzések

  © 2020 - Galfield.info