Gálfi az amerikaiaktól kunyerált lélegeztetőgépeket

  Nem vicc és nem álhír, az udvarhelyi polgármester, Gálfi Árpád attól az országtól kért lélegeztetőgépeket, amelyet a legjobban sújtott a koronavírus-járvány. Persze, hogy nem kapott.

  Fellow Hungarians – ezzel a megszólítással kezdte Gálfi az angol nyelvű levelét, melyben a clevelandi magyarok segítségét kérte lélegeztetőgépek beszerzéséhez. Újakat kért, de használt és felújított gépekkel is beérte. Tíz gépre tartott igényt, de egynek is örült volna.

  A levélből kiderült, hogy pénz van, előleget is hajlandók fizetni. Az üzletet egy udvarhelyi nonprofit szervezeten keresztül bonyolították volna le, vállalva a szállítás megszervezését és annak költségeit is.

  Nem kapott egyet sem.

  Amerika már a levél küldésekor súlyos gondokkal küszködött, azóta több mint 80 ezren hunytak el, annyian, mint Olaszországban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban együttvéve.

  Ezért a polgármesternek be kellett érnie azokkal a gépekkel, amelyeket a vállalkozók Mexikóból hozattak Udvarhelyre. Azok sem voltak jók semmire, de legalább lehetett előttük megmentőként pózolni.

   

   

  További bejegyzések

  © 2020 - Galfield.info