A művház után jön a kórház?

  Láttuk, hallottuk, tudunk róla, kiderült a stikli: a Művelődési Ház igazgatóját, Elekes Gyulát elsőre nem sikerült kicsinálni.

  Pedig nagyon igyekeztek, olyan eszesen mesterkedtek polgármesteri hivatalban, hogy a versenyvizsgán a mostani igazgató eleve hátrányból induljon, és emígy az a személy nyerjen, akit a hivatalnál akarnak. Igen ám, de a dologban volt egy kis turpisság: a városházán mutyiztak egy kicsit, és nem egészen szabályszerűen hirdették meg a versenyvizsgát. Igen ám, de az első körben vesztes Elekes rájött erre, meg is óvta az eredményt, és persze, hogy neki lett igaza. Így hát nincs mit tenni, meg kell ismételni a versenyvizsgát. De ha igazak a pletykák, akkor ezzel csak időt nyert, az igazgatónak 20 év után így is, úgy is távoznia kell.

   

  De a városnak nem csak művháza van, hanem kórháza is. Nem is akármilyen. Élén egy menedzserrel, Lukács Antallal, aki már 13 éve intézi ott az ügyeket. Neki is most jár le a szerződése. Három éve egyedül indult a versenyvizsgán és szinte tökéletes, 9,92-es pontszámot kapott. Vagyis érti a dolgát. De hátha akadt az ő helyére is valaki. Ki lehet őt onnan túrni? Ez nem is kérdés! Nem is kell más, csak egy érdekbaráti társaság, nevezzük válságstábnak, aki kígyót-békát kiállt rá, elmondják mindennek, hiteltelenítik, a kedvét is elveszik, hogy újra megpályázza az állást. Így lenne? Meglehet. Biztosat majd akkor tudni, amikor meghirdetik a versenyvizsgát.  És tiszta véletlenül lesz ott egy másik jelölt is. Aki tiszta véletlenül meg is nyeri a versenyt. Mert véletlenek nincsenek.

   

  További bejegyzések

  © 2020 - Galfield.info