Jutalomfalat a tilalom semmibevételéért

  A kijárási tilalom megszegéséért Székelyudvarhelyen is kemény büntetés jár. A Budvár negyedben a tilalom semmibevételéért pedig jutalomfalat.

  Ha a legutóbbi helyhatósági választás eredményeiből kivesszük a Budvár negyedi roma lakosság szavazatait, akkor ma más lenne a város polgármestere. Így érthető, ha a városvezetés időnként szívesen simogat cigánybuksit.

  Nyílt titok, hogy a Budvár negyediek nem foglalkoznak olyan „apróságokkal” mint a kijárási tilalom és az érvényes intézkedések, egész nap kint vannak az utcán, csapatostul járják a várost. Senki nem akarja velük betartatni a törvényt, még most sem, amikor könnyen emberéletekkel fizethetjük meg ennek az árát. Azt udvarhelyi városvezetés inkább úgy döntött, hogy élelmiszercsomagok szétosztásával segít a „a nehéz körülmények között élő” Budvár-negyedi roma családokon, mert  az ott lakóknak „megcsappantak a bevételi forrásaik”. Történt mindez éppen a Nemzetközi Roma Napon. Tiszta „véletlenül”.

  Persze, dicsekvés nélkül semmit nem ér az akció, ezért a hírt kiposztolták a Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal Facebook-oldalára. Inkább ne tették volna! Azt a dühös kommentáradatot, amit az udvarhelyiektől kaptak biztosan nem teszik kirakatba. Nem is tették, sőt! Mivel az udvarhelyi városvezetés nem bírja a kritikát, a posztot azóta eltávolították. De, mint tudjuk, ami egyszer megjelenik a világhálón, az ott is marad.

  Keményen odaszóltak!

  Sokan azt rótták fel, hogy a Budvár negyedieket eddig sem ölte meg a munka, adót nem fizetnek, míg a város nehéz helyzetbe került adófizetőivel senki nem törődik.

  „Csak egy kérdés. Milyen munkát és hányan veszítettek el?”

  „Ezek közül, hánynak szűnt meg a munkahelye a járvány miatt?”

  „Szép, és azok a családok, akik a jelenlegi helyzet miatt munka nélkül maradtak és nincs tartalékuk sem pénzből, sem élelemből, velük mi lesz?”

  „Sok ingyenélőnek osztanak csomagot és még ki rakják, hogy lássa mindenki. Gondolom húsvéti bárányt is kapnak. Sok kemény munkával ledolgozott év van a hátuk mögött.”

  „Az életben nem dolgoztak és most is őket etetik. Tiszta szégyen! És a rászoruló magyar családokkal, a szegény idős emberek mi lesz? Nekik nem jár semmi, ugye?

  „Ezzel nincs semmi baj! Emberek ők is! Csakhogy az életben nem adóztak, nem dolgoztak, költségeket nem fizettek! Mi van azokkal, akik ledolgozták életüket, és nincs annyi nyugdíjuk, hogy a gyógyszert kiváltsák?”

  Mások politikai turpisságra gyanakszanak

  „Talán rokonai vagy barátai a polgármesternek, hogy így gondoskodik róluk?”

  „Pedig halasszák a választásokat. Dehát már semmin sem lehet meglepődni.”

  „Ezek fogják majd az uraságokat visszaválasztani.”

  „Választások lesznek?”

  „Ők a választó brigád!”

  „A kampány most sem állt le, szavazat le előlegezve.”

  A kijárási tilalom megszegéséért Székelyudvarhelyen is kemény büntetés jár. A Budvár negyedben a tilalom semmibevételéért pedig jutalomfalat.

   

  További bejegyzések

  © 2020 - Galfield.info