Gálfi embertelenül mellétrafált

  Úgy tűnik, hogy nagy igyekezetében Gálfi ezúttal bődületesen mellétrafált. (Valójában nem ő, de a balhét így is ő vitte el).

  Történt, hogy a csíkszeredai Harmopan RT szétküldött egy átiratot, amelyben a megye vezető pék- és malomipari vállalata szükségesnek látta tudatni, hogy nincs ok pánikra, mert a cég 5 havi búza-készlettel rendelkezik és a tevékenységük lebonyolításához szükséges alapanyagok beszerzése akadálytalan.

  Az átiratot Csíkszereda, Székelyudvarhely, Gyergyószentmiklós, Székelykeresztúr és Maroshévíz polgármesteri hivatalainak címezték, a vállalat ezekben a városokban működtet pékséget. Az udvarhelynek küldött papíron ez állt: „Către Primăria Odorhei”.

  Míg máshol az információt egyszerűen tudomásul vették és kész, az udvarhelyi városházán kitalálták, hogy talán jól mutatna, ha a polgármester kiállna a barikádok tetejére és elkiáltaná magát: „Kedves székelyudvarhelyiek, bátran harcoljatok tovább a tévé előtt, a kanapén ülve, mert én már gondoskodtam róla, hogy legyen kenyér, sokkal több, mint amennyi belétek fér. Hajrá Udvarhely!”

  Lehet, hogy Gálfit tényleg csak a jó szándék vezérelte, amikor naivan bevállalta ezt, mint ahogy az is elképzelhető, hogy a körülötte forgolódó, terepegyengetéssel megbízott PR-osok éreztek nagy kísértést arra, hogy kicsit megmozgatva a szálakat, bedobják a polgármestert egy újabb „megmentői szerepben” való tetszelgésre.

  És a tett nem maradt visszhang nélkül. A térségben működő kisebb kenyérgyártó cégek vezetői tiltakozó levélben fordultak az udvarhelyi polgármesterhez, miután a megkülönböztetett kiemelést a saját vállalkozásaikkal szemben méltánytalannak találták. Azt írták: „Úgy érezzük, ellentmond a vállalkozói kultúra és korrektség alapvető íratlan szabályainak”.

  Kérdés, hogy vajon tényleg Gálfi ötlete volt ez a félresikerült szereplés? Elkövethet ilyen hibát olyasvalaki, aki maga is vállalkozó? Mert ha igen, akkor sajnos nagyon fáradt lehet. De lehet egy olyasvalaki hibája, aki vállalkozói körökben nem bennfentes, és  a korrektségről is inkább csak papol, semmint gyakorolná azt, hiszen akár üzletemberrel, akár alkalmazottal áll szemben, őt csak az érdekli, hogy az illető miként szavaz. Kampányból is megárt a sok.

  Így vagy úgy, a balhét Gálfinak kellett elvinnie. Mivel beismerte hibáját (mást nem is tehetett) és elnézést kért, vétke félig meg van bocsájtva. De csak félig.

   

  További bejegyzések

  © 2020 - Galfield.info