Főhajtás a szürke förmedvény előtt

  Hiába lett szebb a belváros a villanykábelek földbehelyezésével, ha cserébe olyan förmedvényeket kaptunk, amelyek immár állandó jelleggel rondítanak bele a hétköznapjainkba... és az ünnepeinkbe.

  Nem tudni, hogy az Electrica szándékosan akarta-e elrondítani a Kossuth-emlékplakett helyét vagy sem. Mint ahogy azt sem tudni, hogy a városvezetés nemtörődömség vagy igénytelenség miatt vette át így a munkálatokat. Az itt fotózkodó turisták eddig is Székelyudvarhely igénytelenségének hírét vitték a világba, de mi is bármikor pályázhatunk a március 15-i ünnepség „leghangulatosabb” fényképére. Hála az Electrica forradalmi megoldásának.

  Senki ne merje hát mondani, hogy a leköszönő városvezetés nem hagy maga után olyan nyomot, amelyre minden udvarhelyi emlékezni fog. Szerencsés egybeesés, hogy a jövőben is egyszerre emlékezhetünk majd a 2016-2020-as önkormányzati időszakra és az 1848-as szabadságharc hőseire. Például amikor március 15-én megkoszorúzzuk a Kossuth utca sarkán található, a Gálfi-érára emlékeztető otromba  villanydoboz felett található, Kossuth Lajosnak emléket állító bronzplakettet.

   

   

   

  További bejegyzések

  © 2020 - Galfield.info