Pühapöcsűség

  Ismét akcióba lendült Székelyudvarhelyen a Delgaz Grid.

  Mert megtehetik.

  A városnak a „fejlesztés” címszó alatt történő szétbarmolása gyakorlatilag a saját magánügyük, azt csinálnak, ott, addig és úgy, ahogy éppen kedvük szottyan. Nemigen van ebbe beleszólása senkinek. Miért is lenne? Ők állják a cekket. És a legrosszabb esetben is „megdorgálják” őket.

  Egy évvel ezelőtt is a közlekedésrendészet vette kézbe azt, amit a polgármesteri hivatal elnézett, a gázasokat megbüntette, a „város szolgálatában álló” hivatalt pedig megdorgálta. Mint kiderült, a hivatal „nem kívánt élni a bírságolás lehetőségével, hiszen az nem oldotta volna meg a problémát”.  Nem mintha a bírságolás mellőzése valaha is megoldott volna bármit is...

  A Delgaz így tovább folytatja ámokfutását. Két nappal azután, hogy egyeztettek a városvezetéssel, feltörnek egy olyan utcát, amelyet korábban felújítottak és amelyhez nem is lett volna szabad hozzányúlniuk. Büntetlenül megtehetik, a hivatal a látszat kedvéért és puhapöcsüségüket takarandó durcizik egy sort és megy minden tovább. Az udvarhelyieket betablettáznak azzal, hogy a javítási költségek a gázszolgáltatót terhelik”. Kemény. A gázosok annyira megszeppennek, hogy ijedtükben néhány nappal később az iskola utcában is felszedik a macskakövet. Igen, ott ahol korábban szintén feljavítást végeztek. Az esetleges panaszokat „puhapöcs” jeligére várják.

  A szerződésben ugyan szerepel, hogy akkor is lehet őket büntetni, ha megfelelő időn belül nem tömik vissza az előírt minőségben a gödröket, de ettől sem kell félni, annak ellenére, hogy ma már jól tudjuk, mit jelent a „megfelelő időben”, és milyen a hivatal által elvárt „minőség.”

  Amellett, hogy munkateleppé degradálták a várost, ami utánuk marad, az sem éppen szemet gyönyörködtető.

  De mi csak hallgassunk és szenvedjünk, sőt örüljünk, hogy mindez legalább nem a mi zsebünkre történik, majd aztán jön valaki és büszkén fogja hirdetni, hogy regnálása alatt mekkorát fejlődött a város!

   

  További bejegyzések

  © 2020 - Galfield.info