Fizess és örülj!

  A megrázó élmény receptje:

  1. Fizesd ki az adódat!
  2. Add át a területedet a közvagyonba!
  3. Fizess a rácsatlakozásért!
  4. Örülj, ha mindezt megteheted!
  5. Hagyd, hogy más dicsekedjen vele!

  Hű, mekkora hírről tudunk beszámolni itt a Küküllő partján! Ez valami óriási! (Valójában nem az, de amikor nem tudsz beszélni arról, amit ígértél vagy amire az egész városnak szüksége van: terelőút, kerékpárút, parkolóházak, tömbházszigetelés, drasztikus adócsökkentés, ezer új  állás, akkor persze minden kis szart fel kell nagyítani, mert jönnek ám a választások!

  A „nagy” hírt Elkészült a Szászok tábora villanyhálózata címmel tudatták az öltönyösök a pecsételőikkel, ami persze messze nem igaz, igazából négy utcáról van szó. A netes fórumokon volt aki szóvá is tette, hogy már 19 éve ott laknak, az elsők voltak a környéken, és még mindig ideiglenes áramszolgáltatásuk van, ami gyenge minőségű.

  De a hír így is büszkén újságolja, hogy a hálózat a város és a villamossági vállalat közös beruházásának köszönhetően épült ki.

  Állítólag örülnünk kellene, hogy van valami, ami a mi adópénzünkből készült (a közösből), bár ha valaki áramot is szeretne a házába, akkor a maradék pénzét is rá kell szánnia, mert a hálózatra való csatlakozást mindenki saját zsebéből fizeti. Persze csak miután saját földterülete egy részét is átadta a közvagyonba.

  Nem véletlenül mondta boldogan a polgármester: „úgy gondolom, hogy megérte, hiszen van eredmény.” Mármint neki.

  Nem vitás, fejlesztés ez is, bár a vak is látja, hogy nagyobb a füstje, mint a lángja. De hát mindenki abból főz, amije van.

   

   

   

  További bejegyzések

  © 2020 - Galfield.info