Hiába ingyenes, a pénzt elveszi

  „Valljuk be: a világ egyre ostobább. Még néhány év, és egy kenyérpirító intelligensebb lesz, mint a gazdája.” (Garfield)

  A fenti fotót egy siménfalvi autós osztotta meg a neten, panaszkodva, hogy január harmadikán, pénteken parkolójegyet vett Udvarhelyen és az automata, nem az aznapi dátumot tüntette fel, hanem még a tavalyi december 30-át. Az okoskodók épp hogy ki nem röhögték, megjegyezve, hogy hivatalos ünnepnapokon a parkolás ingyenes, nem kell jegyet venni és ha valaki ostoba módon mégis vásárol egyet, akkor az bizony az ő baja. És hogy nem a jegyautomatával van gond. Egy dologban igazuk van: valóban nem a géppel van gond, hanem az üzemeltetőjével, vagyis az udvarhelyi polgármesteri hivatallal. 

  Vegyük sorra! Az automatákon csak annyi áll, hogy hétfőtől péntekig 8 és 17 óra között kell jegyet váltani. Az, hogy ünnepnapokon, hivatalos munkaszüneti napokon mi a helyzet, azt csak találgatni lehet. Állítólag 2019. december 30. és 2020. január 6. között ingyenes volt a városban a parkolás, de a hivatal valamiért ezt is eltitkolta, vagy legalábbis nem találta fontosnak, hogy az udvarhelyiek, az Udvarhelyen kívüliek, idelátogató turisták orrára kösse.

  A közösségi hálón panaszkodó autós pedig semmi hibát nem vétett, a gépen feltüntetett időrend alapján egy pénteki napon, kora délután jegyet váltott, mert nem akarta, hogy megbüntessék. Az első kérdés, ami felvetődik, hogy amennyiben azon a napon a parkolás ingyenes volt, miért működtek a gépek, miért vették el a pénzt olyasmiért, amiért nem kell fizetni? Lehetne mondani, hogy a gép buta, nincs honnan tudnia, hogy ünnepnapról van szó. Igen ám, de a jelek szerint az automata mégiscsak tudott valamit, mert tisztában volt azzal, hogy január 3-án, vagyis ingyenes napon nem könyvelhet el bevételt, ezért a legutóbbi munkanapot, december 30-i dátumot tüntetett fel a parkolójegyen. Magyarul: a pénzügyi szabálytalanság elkerülése végett meghamisította a könyvelést. Ha valamelyik udvarhelyi ügyvezető csinálna ilyet, könnyen lehet, hogy bilincsben vinnék el. Jelen esetben kerékbilincsben.

   

  További bejegyzések

  © 2020 - Galfield.info