Fogyókúrás ünnepi pityókás tokány

  Ez a kedvenc ételem, ha kirándulni megyek, mindig ezt főzöm. Mondjuk az is igaz, hogy a főzéshez még mindig jobban értek, mint a város vezetéshez, mert azt végképp nem tudom, hogy kell csinálni.

  A lényeg, hogy mielőtt belefognánk, nem árt jól körülnézni, hogy lássuk miből gazdálkodunk (néha még én is körbe forgatom a szemeim a fejemben, hátha megtalálom az agyam odabent), aztán ha jobb nem akad, azt javaslom, csináljunk valamit pityókából, mert az szinte mindig van a kamrában.

   

  Na de lássuk a receptet!

  Legelőször is rakjuk oda az olajat forrósodni, eközben készítsük elő az alapanyagokat (pucoljuk meg a pityókát és a hagymát, kockázzuk fel a paradicsomot, karikázzuk fel a kolbászt). Ha az olaj felforrósodott, rakjuk bele az apróra vágott hagymát, dinszteljük, aztán ha üvegesre párolódott, adjuk hozzá a karikákra vágott kolbászt.

  Fűszerezzük sóval, de vigyázat, csak mértékkel! Ne tegyünk többet rá, mint amennyit az udvarhelyi jeges utakra szórnak! (Különben ketté fog állni mint a fülem!) Aztán ha ezzel is megvagyunk, adjuk hozzá a kockára vágott pityókát, és hagyjuk az egészet összerottyanni mint a várost, azután öntsünk hozzá annyi vizet, hogy ellepje az egészet és főzzük puhára.

  Ha túlfőtt volna, nincs semmi baj! Öntsük ki az egészet és kezdjük elölről, mint a gázvezetékcserét. Ezt addig ismételjük, amíg már teljesen elegünk lesz a pityókából, a tokányból vagy a városvezetésből.


  Jó étvágyat kívánok! Miau

   

   

   

   

  További bejegyzések

  © 2020 - Galfield.info