Boldog adventet, Delgaz!

  Kedves udvarhelyiek!

  Emlékeztek? Már három éve, hogy nekiálltak túrni a várost, és azóta sem hagyták abba, csak túrnak tovább rendületlenül.

  Először azért, hogy az uniós direktívának eleget téve kábelmentesítsék a városközpontot. Utána, azért hogy a Rákóczi úton vízcsöveket cseréljenek. Igaz, a pletykák szerint ez csak álca volt, a munkálatok valójában turisztikai és integrációs célt szolgáltak. Egyrészt a forgalom elterelésével próbálták hangsúlyosabbá tenni a tranzitforgalom számára kevésbé ismert cigánytelep promócióját, bemutatva a Segesvár felé távozó autósok számára Udvarhely eddig gondosan elrejtett, de vitathatatlanul egzotikus és egyedi szépségeit.

  Másrészt valami újszerűséggel is próbálkoztak, a roma közösség már eddig is nehézségekbe ütköző integrációja helyett magát az integrációt vitték el a Budvár negyedbe.

  A szokás szerint a munkából az egész város kivette a részét, néhányan dolgoztak, a legtöbben szenvednek, mígnem 2018 végén a Delgaz úgy döntött, hogy újít a hagyományokon, vagyis már nem csak a munkában, de az ünnepben is osztozni fog az udvarhelyiekkel. Ennek jeléül majd 200 helyen felásta a várost, több gödröt is ünnepi szalaggal körbedíszítették, hogy méltósággal éljük meg a várakozás, a megtisztulás, a bűnbánás időszakát.

  Persze ez sem tetszett mindenkinek, a polgármester például azt mondta, hogy „tarthatatlan állapotok uralkodnak a városban az ünnepek alatt”. Állítólag telefonálgatott és munkagyűléseket is összehívott, azonban semmi sem változott, hagyták továbbra is kedvére garázdálkodni a szolgáltatót.

  A Delgaz pedig ott folytatta, ahol abbahagyta, mígnem az állami rendőrségnek elege lett a polgármesteri hivatal tétlenkedéséből és kézbe vette azt, amit a városvezetés elnézett: a folyamatban lévő munkálatok nem megfelelő jelzéséért több büntetést is kirótt a gázszolgáltatóra.

  Az autószervizek legnagyobb örömére idén egész évben folytatódott a város kibelezése, majd az ünnepek közeledtével a gázosok visszatértek a városközpontba, hogy újabb csicsásan körbedíszített gödrökkel jelezzék: osztoznak velünk az adventi gyertya meggyújtásának örömében, emígy is segítve minket abban, hogy kibontakoztassuk egymás iránti szeretetünket.

  Hisszük, hogy érdemes vállalni a felfordulást! Hiszük, hogy nem szabad abbahagyni. Hajrá Delgáz! És boldog adventet!

   

  További bejegyzések

  © 2020 - Galfield.info