Lenyúlták a koripályámat!

  „Én nem vagyok fajgyűlölő, mindenkit egyformán utálok!” (Garfield)

  A macska egye meg, ezek lenyúlták a korcsolyapályámat! Na jó, nem az egészet, de a felét biztosan. Pedig már annyira vártam. Hogy befedjék. Évekig. Hiába.

  Először a 2016-os télre ígértek fedett műjégpályát, de nagyon mellélőttek. Nemhogy befedni nem tudták, december 27-ig kellett várni rá. Azt mondták, minőségi, új és rendelésre elkészített pályát akartak a városnak, ezért késtek. De a csúszásért ne verjük el rajtuk a port, mert 2017 februárjában duplafalú sátorral fedik be a pályát, ami védeni fogja a jeget a napsugaraktól, így áprilisig lehet majd rajta korcsolyázni.

  Lehetett is, pontosan február 27-ig. Mert a tető nem lett meg.

  Azzal vigasztaltak, hogy fél éven belül elkészül a tető és még abban az évben (2017-ben) már októberben megnyitják az új idényt.

  Erre is volt magyarázat. Azt mondták, technikailag meg lehetett volna csinálni, de akkor csúsztak volna a szezonnal. De majd 2018-ban a Mikulás puttonyában ott lesz és nem is sátorponyva lesz a tető, hanem acélszerkezetű építmény. Nem lett. Sőt tavaly a Mikulás puttonya is üres volt, csak napokkal utána nyílt meg a pálya, az építkezés miatt ideiglenesen a városi parkban lévő minifocipályán.

  Többet csúsztak mint a korcsolyázás szerelmesei eddig összesen, de 2019-re, Mikulás napjára valahogy meglett. Erre szokták mondani: nehéz szülés volt.

  Végre fedett korcsolyapályánk van! Ez a jó hír. A rossz, hogy a jégkorongsportnak is ezt a pályát szánták, tehát hogy ők is ott lehessenek, azt az időt a korcsolyázást kedvelőktől veszik el.

  A foci szerelmesei jobb helyzetben vannak. Ha a sportcsarnok foglalt, több más sportteremből lehet még választani, nyáron pedig ott vannak a műgyepes minifocipályák is. Viszont ha bárki korcsolyázni szeretne és éppen edzés, meccs vagy oktatás zajlik, akkor neki semmi keresnivalója nem lesz a jégen. Éljen!

   

   

  További bejegyzések

  © 2020 - Galfield.info