Volt egyszer egy december 5-e

  Nem a Gyurcsány féle árulás napjáról van szó, Udvarhelynek is megvan a maga december ötödikéje.

  2016. december 5-én székelyudvarhelyi fejlesztési projektek támogatásáról írt alá együttműködési szerződést Gálfi Árpád polgármester, Kelemen Hunor RMDSZ-elnök és Biró Zsolt, a Magyar Polgári Párt akkori vezetője. Természetesen a megvalósítások érdekében a politikusok elengedhetetlennek tartották, hogy a magyarság a szövetség és az MPP közös listájára szavazzon a hat nappal későbbi parlamenti választásokon.

  Emlékeznek még? Csupa szépet és jót hallottunk akkor a polgármesteri hivatal tanácstermében.

  Az udvarhelyi városházán megtartott találkozót Gálfi Árpád azzal indokolta, hogy „elzárkózással, együttműködés nélkül nem lehet fejleszteni Udvarhelyt”.

  „Meg fogok mindent tenni annak érdekében, hogy Székelyudvarhely a lehető legtöbb fejlesztési forráshoz jusson. Ez nem valósulhat azonban meg elzárkózás, bezárkózás vagy az együttműködés-képtelensége miatt. Ebből épp elég jutott az elmúlt időszakban a városnak, van is kárunk belőle bőven” - mondta Gálfi. 

  Kelemen Hunor szövetségi elnök azt kívánta a városnak: legyen sok beruházás, felzárkózás a többi székelyföldi városhoz képest, ebben segítségükre lesznek az itt élő embereknek. „Olyan értelemben vállaljuk a segítséget, hogy minden, ami közügy, minden, ami közérdek, minden, ami az udvarhelyi polgároknak az érdeke megkapja azt a segítséget, ha megadják nekünk ezt a lehetőséget az udvarhelyiek és az udvarhelyszékiek, akkor mi is minden eszközt, a rendelkezésünkre álló eszközöket erre fordítjuk. És természetesen azt is üzenjük az udvarhelyi embereknek, hogy nemcsak ebben a választási kampányban gondoltuk az együttműködést komolyan’’ - mondta Kelemen.

  Az MPP akkori elnöke, Bíró Zsolt kiemelte: hisznek abban, hogy az összefogés eredményes lesz, az erdélyi magyarok díjazni fogják ezt az fajta összefogást.

  „Hiszünk benne, hogy ennek az együttműködésnek őszinte alapokon kell nyugodnia, és hiszünk abban, hogy az újfajta politizálásnak le tudjuk fektetni az alapjait. Ilyen kontextusban kiemelt jelentőséggel bír ez a mai esemény” - mondta Biró.

   

  További bejegyzések

  © 2020 - Galfield.info