Nem kell biciklire szállni ahhoz, hogy lássuk gondok vannak az úton

  A városvezetés nehéz dolog – nem is való mindenkinek. Hiába feszít Gálfield polgármester néha a biciklijén mint pók a lucernán, ha egyszer olyan fogalmakkal sincs teljesen tisztában, hogy milyen szerepet tölt be a közlekedésben és a településünkön élők hétköznapjaiban az út és a járda.

   

   

  Nix empátia

  De lássuk, hogy kezeli a lakossági problémákat a polgármester. Először is „empátiával”. Az ülésről megjelent cikk (elérhető: https://uh.ro/husukba-vag-a-biciklisav/ ) szerint ugyanis megoldás helyett arra kérte azokat, akik éltek állampolgári jogaikkal és bementek egy nyilvános tanácsülésre, hogy ismertessék álláspontjukat, hogy „ne üljenek fel a politikai mókuskerékre, ami őket is megforgatja”. Hát kérdjük mi: ez szakmai válasz? Érdemi megoldás? Átgondolt javaslat?

   

   

  Tudás helyett hárítás

  Aztán „tudással”.  A cikk tudósítása szerint Gálfield tényleges megoldások helyett politikai síkra akarta terelni a vitát, ugaynis szerinte erősen kampányszagú az a sok száz ember életét megkeserítő helyzet, amit saját városvezetési inkompetenciája idézet elő. Szóval, azt tanulhatjuk most Gálfieldtől, hogy ha elrontasz valamit és nem tudod megjavítani, terítsd szét a felelőséget és hibáztasd a politikát. Hát, gratulálunk.

   

  Helyes értelmezés

  Segítünk Gálfield polgármesternek értelmezni a helyzetet, mert szemmel láthatólag neki nem megy olyan könnyen a bicikli nyeregben. Nem az a kérdés, hogy hasznos-e az újonnan felfestett biciklisáv, hanem hogy a megállási tilalom ellehetetleníti az ott működő cégek működését. Gondolkozz egy kicsit, mi meg innen folytatjuk.

  További bejegyzések

  © 2020 - Galfield.info